Przepisy czytelników

Dietetycyonline.pl >> Przepisy czytelników >> Ristotto z cielęciną i suszonymi borowikami

Ristotto z cielęciną i suszonymi borowikami

Piątek, 31.05.2013 | Autor: kama123 | Ilość komentarzy: 0 | kategoria: Przepisy czytelników
Diety - Ristotto z cielęciną i suszonymi borowikami

Pyszne danie nie tylko na obiad, ale też na romantyczną kolację.

Składniki:

-1/2 litra bulionu warzywnego
-olej
-1/2 cebuli
-1 rozgnieciony ząbek czosnku
ok 75 g ryżu długoziarnistego
- 2 łodygi selera naciowego, oczyszczonego i drobno posiekanego.
- sól morska
-czarny pieprz
-ok 250g cielęciny pokrojonej na kawałki
-kilka suszonych borowików
- świeży tymianek oraz natka pietruszki
-włoszczyzna na bulion

Przygotowanie:

Grzyby gotujemy aż będą miękkie. Wywar pozostawiamy gdyż będzie nam później potrzebny. W następnej kolejności obsmażamy cielęcinę jak będzie już miękka wlewamy wywar z grzybów. przykrywamy pokrywką i duśmy do miękkości. Następnie pod koniec duszenia dodajemy posiekaną cebulkę, czosnek, seler naciowy i grzyby. Po czym dusimy aż seler będzie miękki i doprawiamy do smaku solą pieprzem i tymiankiem. Następnie gotujemy ryż w oddzielnym garnku w bulionie . Dodajemy do mięsa . Na wierzch posypujemy dużą ilością natki.

Skomentuj Wasze komentarze (0)
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Dietetycyonline.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Dietetycyonline.pl

Nasi specjaliści do Twojej dyspozycji!

 
Strona jest zarządzana przez: Scenic Group Sp. z o.o.