Przepisy ekspertów

Dietetycyonline.pl >> Przepisy ekspertów >> Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym

Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym

Środa, 14.09.2016 | Autor: | Ilość komentarzy: 0 | kategoria: Przepisy ekspertów
Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki:
- śmietana 18%  „Piątnica”                            250g
- Masło Ekstra „Piątnica”                               2 łyżki
- makaron tagliatelle                                      250g
- świeże borowiki                                           500g
- cebula                                                            1 średnia szt.
- mąka pszenna                                               1 łyżeczka
- sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy              do smaku
- sos sojowy                                                     1 łyżeczka
- świeży rozmaryn                                           1 gałązka

Wykonanie:
Oczyszczone borowiki obgotować w osolonej wodzie przez 2 minuty. Odcedzić, wystudzić
i pokroić w cienkie plasterki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć przez parę minut na maśle na wolnym ogniu. Dodać przygotowane wcześniej grzyby i wszystko chwilę razem poddusić. Następnie dodać mąkę, wymieszać z grzybami i cebulą, po czym zalać całość zahartowaną uprzednio śmietaną. Doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz sosem sojowym. Zagotować, dodać ugotowany według przepisu makaron i dokładnie wymieszać.
Po wyłożeniu na talerze, delikatnie oprószyć drobno posiekanym rozmarynem.

Smacznego!

Skomentuj Wasze komentarze (0)
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Dietetycyonline.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Dietetycyonline.pl

Nasi specjaliści do Twojej dyspozycji!

 
Strona jest zarządzana przez: Scenic Group Sp. z o.o.